IELTS Reading: Cambridge 13 Test 1 Reading Passage 1, Case Study: Tourism New Zealand website; with best solutions, explanations and bonus tips

IELTS Reading: Cambridge 13 Test 1 Reading Passage 1, Case Study: Tourism New Zealand website; with best solutions, explanations and bonus tips

This IELTS Reading post deals with a total solution package for IELTS Cambridge 13 Reading test 1 passage 1. This is a targeted post for candidates who have major difficulties in finding and understanding Reading Answers. This post can guide you the best to understand every Reading answer easily and without much difficulty. Finding IELTS Reading answers is a step-by-step process and I hope this post can help you in this respect.

IELTS Reading: Cambridge 13 Test 1 Reading Passage 1, Case Study: Tourism New Zealand website; with best solutions, explanations and bonus tips

Reading Passage 1:

The headline of the passage: Case Study: Tourism New Zealand website

Questions 1-7 (Completing table with ONE WORD ONLY):

In this type of question, candidates are asked to write only one word to complete a table on the given topic. For this type of question, first, skim the passage to find the keywords in the paragraph concerned with the answer, and then scan to find the exact word.

[TIPS: Here scanning technique will come in handy. Target the keywords of the questions to find the answers. Remember to focus on Proper nouns, random Capital letters, numbers, special characters of text etc.]

Question 1: allowed businesses to ______ information regularly.

Keywords for these answers: database, allowed businesses, information, regularly,

In paragraph no. 2, we find the mention of the word ‘database’ in the third line. Here, lines 8 & 9, the writer mentions, “In addition, because participating businesses were able to update the details they gave on a regular basis….”.

Here, details = information

So, the answer is: update

Question 2: provided a country-wide evaluation of businesses, including their impact on the _________.

Keywords for this answer: database, country-wide evaluation, impact on

The last line of paragraph no. 2 has the answer. Here, the writer suggests, “As part of this, the effect of each business on the environment was considered.”

Here, effect = impact

So, the answer is: environment                     

Question 3: e.g. an interview with a former sports __________.  

Keywords for this answer: special features, interview, a former sports

The answer can be found in paragraph 3, lines 1-3. The words ‘interview’ and ‘former’ are formed in line number 2. The writer says, “.. .. . One of the most popular was an interview with former New Zealand All Blacks rugby captain Tana Umaga.”

Here, rugby = sports

So, the answer is: captain                  

Question 4: and an interactive tour of various locations used in ________.

Keywords for this answer: interactive tour, various locations

The answer is in paragraph 3, lines 4-5. The lines say, “…… was an interactive journey through a number of locations chosen for blockbuster films …… ..”.

Here, journey = tour

A number of locations = various locations

Chosen for = used in

So, the answer is: films                      

Question 5: varied depending on the __________. 

Keywords for these answers: driving routes, varied, depending on

Paragraph 3, lines 8-9 has the answer to this question. The lines say, “…. . .the site catalogued the most popular driving routes in the country, highlighting different routes according to the season….. . .”.

Here, different = varied

according to = depending on

So, the answers are: season           

Question 6: including a map showing selected places, details of public transport and local _______.

Keywords for this answer:  travel planner, a map, public transport, local

The answer is found in paragraph no. 4, line 4. The paragraph begins with ‘travel planner’. In the subsequent lines, we can find the mention of ‘public transport’. In line no. 4 it says, “… . There were also links to accommodation in the area.”

Here, the phrase ‘in the area’ can be replaced with the word ‘local’.

So, the answer is: accommodation

Question 7: travelers could send a link to their ________.

Keywords for this answer:  ‘Your Words’, travelers, send, link to,

The answer is found in paragraph no. 4. ‘Your Words’ is the name of a section of the website www.newzealand.com. We can see that ‘Your Words’ is mentioned in line 6 of paragraph 4. So, we need to read lines 6 & 7 to find the answer.

The author says, “ ….. . . The website also had a ‘Your Words’ section where anyone could submit a blog of their New Zealand travels for possible inclusion on the website.”

Here, anyone could submit = travelers could send a link to

So, the answer is: blog

Questions 8-13 (TRUE/FALSE/NOT GIVEN):

In this type of question, candidates are asked to find out whether:

The statement in the question matches with the account in the text- TRUE

The statement in the question contradicts the account in the text- FALSE

The statement in the question has no clear connection with the account in the text- NOT GIVEN

Question 8: The website www.newzealand.com aimed to provide ready-made itineraries and packages for travel companies and individual tourists.

Keywords for this answer: the website, aimed, itineraries, travel packages

To find the answer to this question, look for the words itineraries and travel packages. The answer can be found in Paragraph 6. Here, line 1 and 2 say, “The website was set up to allow both individuals and travel organizations to create itineraries and travel packages to suit their own needs and interests.”

This means that the aim of the website was to allow individuals and travel organizations do their work of their own, the website did not provide any ready-made itineraries and travel packages.

The statement clearly contradicts with the text.

So, the answer is: FALSE

Question 9: It was found that most visitors started searching on the website by geographical location.

Keywords for this answer: started searching, geographical location

The answer is not found anywhere in the passage. The question is about starting the search in the website.

 In paragraph 6 line 3, the author says, “…… visitors can search for activities not solely by geographical locations, but also by the particular nature of the activity.” However, nowhere it says anything about starting the search.

So, the answer is: NOT GIVEN

Question 10: According to research, 26% of visitor satisfaction is related to their accommodation.

Keywords for this answer: 26%, visitor satisfaction, accommodation

** Special answer finding technique:

There is a number in the question (26%). If the answer is TRUE, 26% has to be in the text. If it is FALSE, the number will be different. If the number is still 26%, yet it doesn’t match with other key-words, the answer will be NOT GIVEN.

The answer can be found in lines 4, 5 & 6 of paragraph no. 6. Here, the writer says, “This is important as research shows that activities are the key driver of visitor satisfaction, contributing 74% to visitor satisfaction, while transport and accommodation account for the remaining 26%.”

Here, the lines clearly contradict the question. Transportation and accommodation account for 26%. Visitor satisfaction accounts for 74%.

So, the answer is: FALSE

Question 11: Visitors to New Zealand like to become involved in the local culture.

Keywords for this answer: like to, involved, local nature

The answer can be found in lines 7-9 of paragraph 6. The author says, “…. It has also been found that visitors enjoy cultural activities most when they are interactive, such as visiting a marae (meeting ground) to learn more about traditional life.”

It means that visitors like to engage in local culture.

So, the answer is: TRUE

Question 12: Visitors like staying in small hotels in New Zealand rather than in larger ones.

Keywords for this answer: like staying, small hotels

In paragraph 6 & 7, there is no mention of staying in hotels. There is no comparison between small and large hotels also.

So the answer is: NOT GIVEN

Question 13: Many visitors feel it is unlikely that they will return to New Zealand after their visit.

Keywords for this answer: feel, unlikely, will return, after their visit

The answer is found in paragraph 7. Here, lines 4 and 5 states, “Because of the long-haul flight, most visitors stay for longer (average 20 days) and want to see as much of the country as possible on what is often seen as a once-in-a-lifetime visit.”

Here, the phrase ‘often seen as a once-in-a-lifetime visit’ means that there is a very low possibility that the visit will happen again.

So the answer is: TRUE

Bonus tips:

You must pay attention to WORD LIMIT. For instance, if you are asked to complete a sentence using NO MORE THAN TWO WORDS; and if the correct answer in the text is ‘dress made of cotton’, you cannot write the answer as ‘dress made of cotton’. You need to change it to ‘cotton dress’.

If you like this post, and need any assistance about IELTS Reading, please make comments below. 

Click here for solutions to Cambridge 13 Reading Test 1 Passage 2

Click here for solutions to Cambridge 13 Reading Test 1 Passage 3

Click here for important vocabulary with explanations for Cambridge 13 Test 1 Reading Passage 1, 2, 3

If you think the post is helpful, please follow and like us:
error0

24
Leave a Reply

avatar
16 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
baldeep ChahalBHAVNEET SINGHAslamMinRitika Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Click here for solutions to Cambridge 13 Reading Test 1 Passage 1 […]

trackback

[…] Click here for solutions to Cambridge 13 Reading Test 1 Passage 1 […]

Harpreet Kaur
Guest
Harpreet Kaur

thanku really it’s very helpfull

Kamal
Guest
Kamal

Thank you for help

Adam
Guest
Adam

it was very helpful, thanks!.

Pabina
Guest

Thank u 🙂🤗🤗

nil
Guest
nil

i although questions were all completely explained, i did n’t understand question number 10.

Wahid
Guest
Wahid

Thank you so much, it is very helpful

Kamaljeet kaur
Guest

Plzz Sir mainu tusi mcq diya teps diyo reading diya v te listening diya v plzz mainu bht jada problem aa rhi aa ohna nu solve krn ch te ik headings diya v

Kamaljeet kaur
Guest

Hlo sir mainu mcq ch bht problem aa rhi aa te heading ch v plzz mainu ehna dona diya tips dedo menumeration listening ch v mcq di hi problem aundi a jada plzz help me

Shusmita Sagar Dipti
Guest
Shusmita Sagar Dipti

Super helpful! Thank you so much!

Kimmy
Guest
Kimmy

If i add some explanations, The reason NG isn’t the correct answer: As far as the ‘transport’ was mentioned along with accommodation as one of the factors contributing to the 26% of visitors satisfaction on the paraghagh, we cannot ignore transport’s contribution to the 26%. So, it means there is definitely certain percent related to ‘transport’. And, this means accommodation cannot account for the whole 26%, which is contradicting the sentence of No.10 question. Thereby the evidence to decide whether the No.10 sentence is right or wrong is clearly given on the paragragh, and the answer is F. I figured… Read more »

Ritika
Guest

Hello sir
My reading scores had stucked on 5.5 bands and I have exam on 29th June pls share me some tips to crack my ielts.

Min
Guest
Min

Thank you so much!
It’s really helpful 👍🏻

Aslam
Guest
Aslam

Its really a most helpful website

BHAVNEET SINGH
Guest
BHAVNEET SINGH

I need tips in paragraph type questions nad match the heading

baldeep Chahal
Guest
baldeep Chahal

Please share some techniques regarding solving list of heading or match the statement with paragraph…please!

Releated

IELTS Academic Reading: Cambridge 8, Test 3: Reading Passage 3; How does the biological clock tick?; with best solutions and step-by step detailed explanations

IELTS Academic Reading: Cambridge 8, Test 3: Reading Passage 3; How does the biological clock tick?; with best solutions and step-by step detailed explanations

This post on IELTS Reading focuses on all the solutions for IELTS Cambridge 8 Test 3 Reading Passage 3 which is entitled ‘How does the biological clock tick?’. This is a targeted post for IELTS candidates who have great problems in finding answers for the Academic Reading module. This post can guide you the best to […]

IELTS Academic Reading: Cambridge 8, Test 3: Reading Passage 2; The Nature of Genius; with best solutions and step-by step detailed explanations

This post on IELTS Reading focuses on all the solutions for IELTS Cambridge 8 Test 3 Reading Passage 2 which is entitled ‘The Nature of Genius’. This is a targeted post for IELTS candidates who have great problems in finding answers for the Academic Reading module. This post can guide you the best to comprehend each […]

error: Protected content!